SV Meppen – 1. FC Kaiserslautern

15 december stond de wedstrijd SV Meppen – 1. FC Kaiserslautern op het programma. Een vriend van me was al eens eerder in Meppen geweest en wou altijd nog eens. Ik wou ook graag. Tevens was het ook mijn verjaardag. Een leuke dag! SV Meppen uitkomend op het 3e niveau van Duitsland is een echte volksclub in de Duitse deelstaat Emsland.

Meppen is een anderhalf uurtje rijden en net over de grens. Echter kom je ook gelijk in een hele andere wereld terecht. Het heldere Nederland maakt plots plaats voor het grauwe Duitsland.

Eenmaal aangekomen in Meppen parkeren we de auto op een groot grasveld. We moeten een kleine kilometer naar het stadion toe lopen. Met de nodige drankjes al genuttigd in de auto was de sfeer gelijk goed. Bij het stadion aangekomen kom je echt in een oude Duitse voetbalsfeer terecht. De bierpompen zijn niet op 1 hand te tellen en het rook er ook gelijk naar Bratwursten en Currywursten.

We waren aan de late kant (ongeveer 5 minuten voor het begin) kwamen we binnen. De rij was erg lang, dit kwam ook doordat het stadion na genoeg uitverkocht was. Met 10.000 man en een uitverkocht uitvak was de sfeer optimaal en nam de harde kern van de thuisploeg de rest van het stadion mee in de sfeer.

Eenmaal toen de wedstrijd begon waren de rijen bij de bierpompen groter dan ooit gedacht. Toch waagden we een kans om een ”Bittburger” pilsje te bemachtigen. Helaas kwamen de gasten uit Kaiserslautern na 21 minuten spelen op voorsprong. Het voetbal was ook niet heel best van Meppen. De SV Meppen kreeg na de 0-1 niet hele grote kansen op de 1-1 en ging dus met een achterstand de rust in.

In de rust warmden we op in een soort kantine achter de tribune en haalden we natuurlijk weer een biertje en een lekkere Currywurst. De 2e helft begon wat sterker van de kant van SV Meppen. Ze straften echter de fouten niet af en moest het nog doen met een slotoffensief. Die kwam er, maar helaas zonder doelpunten. Daardoor won 1. FC Kaiserslautern de moeilijke wedstrijd in Meppen. Hierdoor staat SV Meppen weer onder de degradatiestreep.